Culorile anului 2021 la interiorul casei tale

Fiecare producător de vopseluri își culorile anului, așa că nu e de mirare că, la o căutare mai amănunțită, vei găsi mai multe nuanțe definitorii pentru un anume an.

Dar toată lumea ia în considerare culorile anului anunțate de Pantone, compania care a standardizat paletarele folosite în variate industrii. În 2021 Pantone a anunțat două culori ale anului, respectiv galben (Iluminating Yellow) și gri (Ultimate Grey). Am ales să-ți ilustrez acest articol cu propuneri de amenajare pentru clienții pe care i-am avut pe partea de amenajări interioare, majoritatea fiind camere în apartamente de bloc și în care nuanțele predominante de gri au fost condimentate cu pete de galben. Da, nuanțele anunțate de Pantone, combinația de galben-gri, sunt printre preferatele designerilor și arhitecților, așa că vei găsi o mulțime de idei cu această combinație de culori.

Interior of living room with sofa on empty dark blue wall background,3D rendering

De ce două nuanțe și nu doar o culoare a anului? Ei bine, starea de spirit emoțională a oamenilor, care în ultima perioadă a fost marcată de pandemie, n-a putut fi surprinsă doar printr-o nuanță. Așa că s-a ajuns la o combinație, una de altfel foarte interesantă. Avem, pe de o parte, galbenul care ne duce cu gândul la soare, deci este optimist, vital, cald, dătător de viață și, pe de altă parte, avem griul care este asociat cu stânca, cu muntele, de unde și impresia de stabilitate, rezistență, durabilitate și fermitate în fața greutăților.